tisdag 11 januari 2011

[Matbloggen] Stroganoff

Jag rörde ihop en mycket trevlig stroganoff igår. Beroende på vad man har i för köttprodukt så kan man kalla den för olika saker. Jag baserade den på fläskfilé igår vilket gjorde att det var en fläskfiléstroganoff. Det går dock lika bra med lämpligt nötkött av god kvalité. Även korv skulle jag tro fungerar även om jag inte provat den varianten själv. Här kommer en beskrivning om hur tillverkningsprocessen för denna måltid går till.

Ta en lök och hacka den. Stek den sedan tillsammans med 200 gram champinjoner som du skurit i lagom stora bitar (dela dem på fyra är lämpligt). Tillsätt ca 3-4 msk chillisås och ca 2 msk dijonsenap. Rör ihop och låt det fräsa en stund till.

Skär köttprodukten i strimlor, bryn den hastigt på stark värme. Salta och peppra. Blanda med lök och champinjonblandningen. Tillsätt sedan ca 2 dl matlagningsgrädde eller någon fetare variant och låt det koka några minuter.

Servera med ris och ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar