söndag 2 januari 2011

[Matbloggen] Västerbottenplättar


På begäran kommer här receptet på västerbottenostplättarna som vi serverade på nyår. Till plättarna behövs (4 portioner):
  • 2 ägg
  • 50 g riven västerbottenost
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk grädde
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g kokt pressad potatis
Separera äggulorna från vitan och vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda äggulorna med osten, mjölken och grädden. Tillsätt mjölet och blanda ner potatisen. Vänd ner äggvitorna och smaka av med salt och peppar. Klicka ut smeten i en varm stekpanna med smör. Stek plättarna på båda sidor tills de fått vacker gyllenbrun färg.

Lägg upp plättarna på en tallrik tillsammans med rom, crème fraîche och lök. Dekorera med sallad, citron och färsk dill. Vi använde löjrom men det fungerar även bra med sikrom.

1 kommentar:

  1. Världsklass!

    Blir en sväng till en dagligvaruhandel på stubinen för att inhandla förnödenheter. Matbloggen värmer ända längst in i hjärtat.

    SvaraRadera